Deze open-source en advertentie-vrije app toont de neerslagverwachting voor de komende twee uur in een grafiek. Per vijf minuten ziet u de neerslag op uw locatie. Dit kan elke locatie zijn in Nederland. In tegenstelling tot de kaart met de schuivende regenwolk die u ziet op Buienradar. Voor de geselecteerde locatie wordt ook de huidige weersituatie getoond, namelijk de temperatuur, windsnelheid en windrichting.

U kunt locaties zoeken op adres en deze opslaan. Op een later moment kunt u dan snel de neerslag op deze locaties zien. Ook kunt u heel makkelijk switchen tussen deze locaties. Ook is het mogelijk de neerslag op uw huidige locatie te zien.

Uw locatie wordt bepaald aan de hand van de locatieservice op uw apparaat. Een GPS-co├Ârdinaat wordt doorgegeven aan de app en via OpenStreetmap wordt de omschrijving van uw locatie bepaald. De neerslaggegevens worden opgehaald via Buienradar. De huidige weersituatie wordt opgevraagd bij OpenWeatherMap. Deze verbindingen wordt via uw eigen apparaat opgezet en zijn dus niet bij Regenalarm bekend.

Click to Download